Racer:
I dette kapitel præsenteres de forskellige racer, du kan spille i Panatria. Dette er kun et lille udsnit af de racer, som eksisterer i Panatrias mangfoldige verden. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der ikke findes en menneskerace i Panatria, men i stedet flere racer som minder om mennesker. Hvis der står beskrevet under racen, at de ligner mennesker, skal det derfor tages som en forklaring til dig, så du kan forestille dig dem.
Spiller adgang:
Under hver race er der et punkt, der hedder spiller adgang. Hvis der her står åben, betyder det, at racen frit kan vælges. Hvis der står Kontrolleret, betyder det at man skal have lov af en arrangør, for at spille den pågældende race. Hvis der står Lukket, er det en race der ikke normalt er muligt at spille. De sidste racer er med i regelsættet, fordi de er kendte og spillerne burde have en mulighed for at genkende dem i spillet.
Forstå racer:
Øverst står navnet på racen. Navnet efter skråstregen er racens navn i flertal. Efter navnet står der om racen er en åben/kontrolleret eller lukket race. Læs mere ovenstående under spiller adgang.
Voksenalder/maxDette er årstal for, hvornår racen anses for at være voksen og hvor længe den lever.
SprogHvis racen har sit eget sprog, står det her. Hvis der står ”Fælles sprog” taler racen fælles sproget.
Særlige egenskaberHer står forklaret, hvad racens specielle egenskab er. Denne egenskab må man spille på ingame, men med mindre evnen er tilgængelig i evne listen, er dette kun noget, man kan spille på og som ikke har en regelteknisk fordel.
UdseendeHer er forklaret, hvordan racen normalvis ser ud. Hvis man gerne vil spille en race, må man selvfølgelig digte frit over, hvad der står her. Husk dog på at grunden til vi har racer, er, at de er forskellige - også af udseende. Så prøv at finde en måde, du kan ligne dem på og samtidig være unik.
Påklædning:Som ovenstående er dette, hvordan racen normalt vis klæder sig. Du må selvfølgelig være kreativ. Husk igen på, at det er sjovest med forskellighed, så prøv at se, om du ikke kan lave et kostume, der har lighedstræk med beskrivelsen.
PersonlighedstrækDette er en kort liste med personlighedstræk for racen. Prøv at overveje, hvordan du kan spille en til flere af disse personlighedstræk ind i din karakter.
HistorieHer er racens historie fortalt i korte træk.
KulturHer er racens kultur fortalt i korte træk.